Ligfietsergometer

  1. Product Image
    ELITE
    Ligfiets RB 8000
    Rating:
    100% of 100
    (6)
    € 2.799,00
    Momenteel uitverkocht
per page

Een ligfietsergometer kopen

De uitrusting van een ligfietsergometer maakt een watt-nauwkeurige duurtraining mogelijk. Dit betekent dat u altijd thuis kunt trainen volgens de door u opgegeven waarden en dat u uw vooruitgang nauwkeurig kunt bijhouden. Om uw gezondheid voortdurend te verbeteren, is de ligfietsergometer uw persoonlijke trainingspartner voor uw dagelijkse fitness. Dankzij het compacte formaat kunt u trainen in een kleine ruimte.

Als je je ligfietsergometer hier in onze online shop bestelt, nemen we de verzendkosten voor onze rekening en bieden we je een gratis levering. Bovendien geven we je een derde jaar garantie op elke ligfietsergometer. Als de ligfietsergometer niet bevalt, kun je deze binnen 14 dagen gratis naar ons terugsturen en krijg je je geld terug.

Wat kenmerkt een ligfietsergometer?

Train uw uithoudingsvermogen op een gezondheidsgerichte en gewrichtsvriendelijke manier met een ergometer, ook wel ligfiets genoemd. Dit innovatieve fitnessapparaat biedt u een cardiovasculaire training die uw rug ontziet en waarmee u uw hartslag kunt meten en speciale trainingsprogramma's kunt gebruiken.

De ligfiets wordt gekenmerkt door een brede, comfortabele zitting en een horizontale trapstand. Dit ergonomische ontwerp maakt hem bijzonder geschikt voor mensen met rug- of gewrichtsproblemen, gewichtsproblemen en senioren. De lage instap en comfortabele zitpositie verhogen het gebruiksgemak en de veiligheid tijdens het trainen.

Met de ligergometer kun je specifiek de spieren in je benen en billen trainen, terwijl je tegelijkertijd je algemene conditie verhoogt en je cardiovasculaire systeem versterkt. De rugleuning maakt het apparaat perfect voor therapeutische doeleinden en revalidatie, omdat het een duurtraining mogelijk maakt die de gewrichten en rug ontziet.

Geniet van de voordelen van professionele trainingsapparatuur in het comfort van uw eigen huis. De ligfietsergometer biedt je de mogelijkheid om je conditie te verbeteren en tegelijkertijd voor je lichaam te zorgen. Regelmatig trainen op de ligfiets kan uw gezondheid bevorderen en uw levenskwaliteit verbeteren

Waarin verschillen ligfietsen van conventionele ergometers en hometrainers? De vergelijking

De ligfiets is een verdere ontwikkeling van de ergometer, die op zijn beurt weer een verdere ontwikkeling is van de hometrainer. In het volgende overzicht worden de verschillen tussen de populaire fitnessapparaten samengevat, zodat je hometrainers, ergometers en ligfietsen optimaal kunt vergelijken.

De vergelijking: hometrainer, ergometer, ligfiets

Hometrainer

Hometrainers verwijzen klassiek naar pure fietstrainers. De bewegingen zijn vergelijkbaar met die van normaal fietsen. Je gaat op een zadel zitten en trapt. In tegenstelling tot een fiets wordt de trainingsweerstand niet gegenereerd door banden, wrijving en helling, maar door een geïntegreerd magnetisch remsysteem. Trappen op de hometrainer zet het vliegwiel in beweging via een aandrijfriem. Een ingebouwd en instelbaar remsysteem werkt vervolgens op het vliegwiel.

Ergometer of zittende ergometer

De term ergometer is een beschermd handelsmerk. Op het eerste gezicht is een ergometer niet te onderscheiden van een standaard hometrainer. Er moet echter aan bepaalde eisen worden voldaan om een ergometer een ergometer te mogen noemen. Het belangrijkste verschil met een hometrainer zit in het remsysteem. Ergometers, inclusief ligfietsergometers, moeten een wervelstroomrem hebben. Wervelstroomremmen leveren een aanzienlijk hogere prestatie dan de remsystemen die gewoonlijk in een hometrainer worden geïnstalleerd en maken ook een zeer nauwkeurige regeling van de wattage-output mogelijk. Om deze twee redenen worden ergometers ook gebruikt bij revalidatie en wedstrijdsporten.

Ligfietsergometer

Een ligfiets voldoet aan alle eisen van een ergometer of zittende ergometer, behalve dat de benen tijdens de training naar voren worden gestrekt in plaats van naar beneden. De ligfiets komt oorspronkelijk uit de revalidatietherapie, maar de ligfiets is bij uitstek geschikt voor alle sportliefhebbers. Vooral in de revalidatie worden ligfietsen vaak gebruikt als therapieapparaat voor patiënten die problemen hebben met hun lendenwervels. Dit komt doordat de hoge rugleuning van een ligfietsergometer dit gebied ontlast en de patiënt geen pijn heeft tijdens het trainen. De zitting maakt indruk met een lage instap en een groot zitoppervlak, waardoor zelfs mensen met overgewicht of obesitas ontspannen kunnen zitten. Het bovenlichaam blijft vrij en beweeglijk, zodat je vanuit deze zitpositie optimaal kunt trainen op de ligfiets. De zithouding ontlast ook de rug en de tussenwervelschijven. De ontspannen zithouding op de ligfiets in combinatie met een onbeweeglijk bovenlichaam stelt je in staat om te lezen, je favoriete serie te kijken of, als je dat wilt, zelfs wat gewichttraining ernaast te doen.

HAMMER - Liegeergometer Image RB8000

Voor wie is een ligfiets bijzonder geschikt?

Een ligfiets is vooral geschikt voor mensen met gewrichts- of rugklachten. De ontlastende zithouding en het zachte bewegingsverloop ontzien de voeten, knieën en tussenwervelschijven. Voor senioren en sportbeginners is de ligfiets een zachte en aangename manier om het uithoudingsvermogen, de basisconditie en het cardiovasculaire systeem te versterken. Het richt zich vooral op de spieren in het onderlichaam. Bovendien is de ligfiets ook een zeer goede trainingsoptie voor mensen met overgewicht (ligfietsen tot 150 kg maximaal gewicht), omdat ligfietsen brede, comfortabele zittingen hebben. En last but not least worden ligfietsen gewaardeerd om hun vermogen om thuis een ontspannende training na het werk te geven. Een korte training terwijl je leest of een film kijkt is altijd mogelijk met een ligfiets.

De voordelen van de ligfietsergometer - de conditie op een gezonde manier verbeteren

Met een ligfiets kun je op elk moment thuis trainen, ongeacht het weer, en je hart en bloedsomloop versterken. Programma's voor vetverbranding en spieropbouw zijn net als op een gewone ergometer geïntegreerd en kunnen worden aangepast aan uw trainingsdoelen. Bovendien zorgt de comfortabele zithouding ervoor dat u uw gewrichten niet belast. De ligfietsergometer is daarom ideaal voor mensen met fysieke beperkingen of senioren, maar natuurlijk ook voor alle andere fitnessliefhebbers.

De voordelen van trainen met de ligfietsergometer zijn

  • geschikt voor beginners en gevorderden
  • effectieve cardiovasculaire training mogelijk
  • vergroot conditie en mobiliteit op een gezonde manier
  • comfortabele zitting met lage instap en hoge rugleuning
  • Versterkt de beenspieren
  • bijzonder geschikt voor mensen met gewrichts- of rugproblemen
  • aanbevolen training voor herintreders en mensen met overgewicht
  • ideaal voor revalidatietraining na blessures
  • ook ideaal voor ouderen en senioren

Welke spiergroepen worden getraind op de ligfiets?

Omdat de ligfietsergometer alleen verschilt van de zittende ergometer in de positie van het zadel, de pedalen en de trapbeweging, worden de volgende spiergroepen getraind op zowel de ergometer als de ligfietsergometer:

  • Dij-extensoren
  • Rechte dijspier
  • Tweekoppige dijspier
  • Bilspier

Waar moet ik op letten bij het kopen van een ligfiets?

Wil je een ligfiets als nieuw fitnessapparaat voor thuis, maar weet je niet zeker waar je op moet letten bij het kopen van een ligfiets? Wij hebben de belangrijkste kenmerken waar je op moet letten bij het kopen van een ligfiets voor je op een rijtje gezet:

  • Zitcomfort en rugleuning
  • Remsysteem
  • Vliegwielmassa
  • Trainingsprogramma
  • Hartslagmeting
  • Inklapmechanisme

Zitting en rugleuning: trappen in maximaal comfort

Het grootste voordeel van een ligfietsergometer is het uitstekende zitcomfort dankzij de brede zitting en hoge rugleuning. De instap of opstap moet relatief laag zijn, zodat u gemakkelijk op en af de ligfiets kunt stappen. Idealiter is de zitting traploos naar voren en naar achteren verstelbaar. Daarnaast is het hoogteverschil tussen de pedaalas en de zitting een belangrijke aankoopfactor voor mensen met overgewicht. Als richtlijn geldt dat de pedaalas minstens 10 cm lager moet zijn dan de zitting. Het is het beste om de kwaliteit, het comfort en het gemak van de zitting en rugleuning van je favoriete ligfietsergometer te testen voordat je tot aankoop overgaat. Hiervoor staan onze talrijke HAMMER-winkels in Duitsland en Zwitserland tot uw beschikking. Let bij de aanschaf van een ligergometer ook op een hoge rugleuning die de hele rug ondersteunt. Dit zorgt voor een optimale ontlasting van het bekkengebied.

Remsysteem: Inductie is de maat van alle dingen

Ligergometers voor revalidatie of wedstrijdsport zijn uitgerust met een inductierem (zoals de rem op de ligfietsergometer). Dit wordt ook wel een wervelstroomrem genoemd. Er zijn ook ligergometers met een magnetisch remsysteem, dat perfect geschikt is voor thuis- en fitnesssporten. Fijnafstelling van de weerstandsniveaus is hier mogelijk. Nauwkeurige wattregeling, die bijvoorbeeld essentieel is bij revalidatie of wedstrijdsporten, is momenteel alleen mogelijk met een wervelstroomrem in de ligergometer.

Vliegwielmassa: niet alleen de heupen kunnen draaien

Het gewicht van de vliegwielmassa is samen met de trapas en de overbrengingsverhouding een belangrijke factor voor soepel trappen. Het moet minstens 8 kg zijn voor een ligfietsergometer. Hoe zwaarder, hoe beter. Hetzelfde geldt voor de ergometer.

Programmakeuze: Het juiste trainingsprogramma voor elke smaak

Een verstandige selectie van trainingsprogramma's zorgt voor afwisseling in de training. Hartslaggestuurde cardioprogramma's zijn bijzonder populair. Met een geïntegreerde of aangesloten hartslagmeter kun je comfortabel trainen binnen het streefhartslagbereik. Andere programma's zoals interval, bergop en bergaf lopen helpen om de motivatie op de lange termijn hoog te houden. De trainingscomputer van de ligfietsergometer moet de belangrijkste gegevens zoals snelheid en weerstand duidelijk weergeven en eenvoudig te bedienen zijn. Sommige ligfietsen bieden ook interfaces voor je mobiele telefoon of laptop, waarmee je de ligfiets kunt koppelen aan verschillende trainingsapps en -programma's.

Hartslagmeting: handpulssensoren of borstband

Een ligfietsergometer heeft handgrepen aan de zijkanten die zijn uitgerust met handpulssensoren. Tijdens de training pak je de handgrepen gewoon vast met je handen en je hartslag kan worden gemeten via de ingebouwde sensor op de meetvlakken. Een borstband daarentegen stuurt je hartslag draadloos door naar het apparaat. De borstband zit onder je T-shirt direct op je hart. Op de ligfiets is meestal een ontvanger ingebouwd die de gegevens van de borstband ontvangt. Dit betekent dat je tijdens het trainen op de ergometer altijd je hartslag in de gaten kunt houden en de intensiteit en belasting optimaal kunt regelen. De optimale trainingshartslag voor jou wordt berekend op basis van je maximale hartslag, leeftijd, geslacht, gewicht en fitnessniveau. Ontdek alles wat je moet weten over trainen op basis van hartslag in dit fitnesskennisartikel : hartslag in rust, maximale hartslag en hartslagzones.

Opvouwbare ligfietsergometer

Ligfietsen vereisen wat ruimte binnen je eigen vier muren. Anders dan in een sportschool of revalidatiekliniek moet de ligfiets thuis na de training misschien worden opgeborgen. In dat geval is een ligfiets met vouwmechanisme precies het juiste fitnessapparaat voor thuis. De CleverFold RC5 ligfiets kan na de training in slechts 3 eenvoudige stappen worden ingeklapt en als een koffer worden verplaatst met behulp van het 360 graden trolley-transportsysteem. Zo bespaart u 60% ruimte en kunt u uw ligfiets na de training optimaal opbergen. In deze video laten we je zien hoe eenvoudig, snel en ongecompliceerd het is om de opvouwbare ligfiets na je training op te bergen.

Kortom: hoogwaardige ligfietsen moeten voldoende vliegwielmassa, een hoge rugleuning, een brede zitting, een hartslagmeter en voldoende trainingsprogramma's hebben. Een voorbeeld hiervan is onze SOLE by HAMMER .

Wat is belangrijk bij het trainen met een ligfiets?

Je nieuwe ligfiets staat al bij je thuis en je wilt meteen beginnen met trainen. Geen probleem - hier vindt u trainingstips die belangrijk zijn bij het trainen met de ligfiets.

Stel de ligfiets correct in

Stel het zadel en de rugleuning van de ligfiets zo in dat je comfortabel zit en ontspannen vooruit kunt trappen.

Trainingsduur en -frequentie

Beginners en ongetrainde mensen moeten in het begin niet overdrijven. Twee tot drie dagen per week twintig tot dertig minuten trainen op de ligfiets is in het begin voldoende. Geef je lichaam de tijd om aan de inspanning te wennen en verhoog de intensiteit stap voor stap. Zodra je lichaam gewend is aan het trainen op de ligfiets, kun je de duur en intensiteit langzaam opvoeren. De trainingsfrequentie kan tegelijkertijd of later worden verhoogd. Het is belangrijk dat je voor de lange termijn plant. Het zou zonde zijn als je in het begin gemotiveerd bent om 5 keer per week op de ligfiets te trainen en je jezelf het plezier van lichaamsbeweging op de lange termijn ontneemt. Het is effectiever om de intensiteit van je training te verhogen.

Intensiteit van de training

Intensieve trainingen zijn bijzonder effectief en verstandig. Beginners en gevorderden bereiken betere resultaten als ze slechts twee tot drie keer per week trainen, maar wel intensief, d.w.z. met een voor hen hoog wattage. Zelfs als de training relatief kort is (30-45 minuten), vergroot je tegelijkertijd je uithoudingsvermogen en kracht. Deze vorm van training is beter dan jezelf motiveren om elke dag te trainen, vooral voor atleten die niet prestatiegericht zijn. Toch moet je je lichaam de tijd geven om zich aan te passen aan een toenemende belasting. Vooral beginners moeten daarom in het begin niet te hard van stapel lopen op de ligfiets.

Motivatie

Om op lange termijn succes te boeken en bewegen leuk te houden, heb je de juiste motivatie nodig. Plan je ligfietstests op vaste tijden, omdat het lichaam een gewoontedier is en zich aanpast aan je favoriete trainingstijden. Train op muziek of gebruik je favoriete serie om altijd op hetzelfde moment te trappen. Overdrijf in het begin niet met de ligfiets en train niet per se elke dag, maar geniet ook van de tijd tussen de trainingen.

Afvallen met de ligfiets

Om effectief af te vallen en je calorieverbruik te verhogen met de ligfiets, moet je je spieren opbouwen en je eetpatroon aanpassen. Vooral mensen met overgewicht moeten een dieetplan opstellen en aanvankelijk hun dagelijkse calorie-inname in de gaten houden. Om spieren op te bouwen tijdens het trainen op een ligfiets en zo het calorieverbruik te verhogen, moet je de intensiteit, d.w.z. het aantal watt, verhogen. Als je alleen op uithoudingsvermogen traint, zul je minder calorieën verbranden dan met krachttraining - het is dus beter om korter en zwaarder te trainen op de ligfiets dan langer en met minder inspanning.

Welke alternatieven zijn er voor de ligfiets?

Naast de ligfiets zijn er andere apparaten om je uithoudingsvermogen te trainen. Heimtrainer Deze wordt op dezelfde manier gebruikt als een ligfietsergometer, maar zijn functie is de voorloper van de ergometer of zittende ergometer. Het is niet mogelijk om het wattage van een hometrainer te regelen in vergelijking met een ergometer. Indoor Bike Een ander alternatief voor de ligfiets is de fiets die meer bedoeld is voor sporters. Crosstrainer Laufbänder Om je uithoudingsvermogen te trainen en je conditie te verbeteren, kan of ook een ideaal alternatief zijn.

Ligergometers testen en kopen in onze HAMMER-winkels

In onze HAMMER winkels in Duitsland en Zwitserland kun je de kwaliteit van hometrainers, zitergometers en ligfietsergometers ter plekke testen en vergelijken. In de winkels heeft u de mogelijkheid om alle tentoongestelde apparaten zelf te testen en deskundig advies te krijgen. Want met een eigen test krijgt u meteen een gevoel bij elk apparaat en kunt u met een gerust hart de voor u juiste aankoopbeslissing nemen. De HAMMER-fitness-experts ter plaatse beantwoorden graag al uw vragen in een ontspannen en gezellige sfeer. Wij verheugen ons op uw bezoek!

FAQ

  • Wat traint een ligergometer?

    De lage instap en de comfortabele zithouding verhogen het gebruiksgemak en de veiligheid tijdens het trainen. Met de ligfietsergometer kunt u specifiek de spieren in uw benen en billen trainen terwijl u uw algemene conditie verhoogt en uw cardiovasculaire systeem versterkt.

  • Kun je afvallen met een ligfiets?

    Ja, je kunt effectief afvallen met een ligfietsergometer. Het is een cardiotraining die de gewrichten ontziet, calorieën verbrandt en de stofwisseling stimuleert. Regelmatig trainen op de ligfiets bevordert de vetverbranding en ondersteunt gewichtsbeheersing. In combinatie met een uitgebalanceerd dieet is het een effectieve methode om af te vallen, vooral geschikt voor mensen met rugklachten of overgewicht.

  • Wat zijn de voordelen van een ligfietsergometer?

    Een ligfiets biedt talloze voordelen voor een effectieve thuistraining. Het maakt cardiotraining mogelijk die de gewrichten ontziet, versterkt het hart en de bloedsomloop en verbetert het uithoudingsvermogen. Hij is bijzonder geschikt voor mensen met rugproblemen of overgewicht en ondersteunt de vetverbranding en gewichtsbeheersing. Het comfortabele, rugvriendelijke ontwerp maakt langere trainingssessies mogelijk en bevordert zo de algemene fitheid en gezondheid.

  • Hoe effectief is een ligfietsergometer?

    Een ligfiets is uiterst effectief voor een rustige en effectieve cardiotraining. Het biedt een training die de gewrichten ontziet en is bijzonder geschikt voor mensen met rugproblemen of overgewicht. Regelmatige training op de ergometer verbetert de cardiovasculaire conditie, versterkt de beenspieren en helpt vet te verbranden. De comfortabele zitpositie maakt langere trainingssessies mogelijk en bevordert zo het uithoudingsvermogen en de algemene gezondheid op de lange termijn.

HAMMER deskundige telefoon

Heb je vragen? Pak dan de telefoon en bel ons! Wij houden van fitness en bieden je gratis persoonlijk advies via de telefoon. Onze deskundige experts staan klaar om al je vragen over fitness, sport, kwaliteit en gezondheid te beantwoorden en natuurlijk om je te adviseren over alle apparatuur. Bespreek met ons de voor- en nadelen van individuele trainingsapparatuur en profiteer van de diepgaande expertise van onze adviseurs. Natuurlijk staan we ook na de aankoop van je sportuitrusting altijd voor je klaar.

Bel ons: HAMMER expert telefoon: 0731 974 88-518 (ma - za 9.00 - 19.00). We bellen je ook graag terug!



alle winkels
Fitnessking
Scheldedijk 52 9200 Dendermonde
 weg
Werktijd Vandaag: Closed
Maandag Gesloten
Dinsdag 13:00 - 18:00
Woensdag 13:00 - 18:00
Donderdag 13:00 - 18:00
Vrijdag 13:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten